Emmaus-Nicopolis



קהילת "בני האושר" באמאוס




קהילת "בני האושר" (Beatitudes) נוסדה בצרפת ב-1973 על-ידי אפרים קרואסן ואשתו ז'ו וזוג צעיר נוסף. זאת אחת הקהילות שנולדו בחיק הכנסייה הקתולית בתקופתנו אנו, מאופיינות בצורות חדשות של הקדשה עצמית לאלוהים המותאמות לעידן המודרני. כתגובה לקריאתה של וועידת הוותיקן השנייה להתעוררות כלל המאמינים, מקדישים עצמם "בני האושר" לשרות האלוהים באמצעות חיי קהילה, תפילה ופעילות חברתית. הקהילה השתייכה תחילה לכנסייה הפרוטסטנטית, אך בשנת 1975 עברו חבריה לכנסייה הקתולית.

שם הקהילה


מקור השם של הקהילה נמצא בדרשת ישוע על הר האושר ליד הכנרת. הדרשה הזו היא תמצית של תורת החיים הנוצריים:

"אשרי עניי הרוח, כי להם מלכות השמיים. אשרי האבלים, כי הם ינוחמו.

אשרי הענווים, כי הם יירשו את הארץ.

אשרי הרעבים והצמאים לצדקה, כי הם ישבעו. אשרי הרחמנים, כי הם ירוחמו.

אשרי ברי לבב, כי הם יראו את אלוהים. אשרי עושי שלום, כי בני אלוהים יקראו.

אשרי הנרדפים בגלל הצדקה, כי להם מלכות השמים.

אשריכם אם יחרפו וירדפו אתכם ויעלילו עליכם בגללי. שמחו וגילו, כי שכרכם רב בשמים; הרי כך רדפו את הנביאים שהיו לפניכם."

(הבשורה לפי מתי, פרק ה' 3-12).


המורה הרוחנית שלנו: הקדושה תרז מעיר ליזיה שבצרפת


מרים בת ציון.pptx

"מרים בת ציון", שטיח קיר בקפלת קהילת

"בני האושר" באמאוס-ניקופוליס

האופי והיעוד של הקהילה


הקהילה כ"עם האלוהים" מכילה סוגי חברים: נזירים (ובתוכם כוהני דת), נזירות, רווקים ורווקות ומשפחות שחיים ביחד לפי כללי העדה הנוצרית הראשונה המתוארת בברית החדשה: "קהל המאמינים היה לב אחד ונפש אחת. איש מהם לא אמר על דבר מקנייניו כי שלו הוא, אלא בכל היו שותפים."

(ספר מעשי השליחים, פרק ד').

היום מונעת הקהילה בעולם בסביבות 1300 חברים: בערך 120 משפחות, 550 נזירים ונזירות, בתוכם 50 כוהני דת, 500 רווקים. "בני האושר פרוסים בעולם מב-52 בתים: 34 באירופה, 9 באפריקה, 3 בצפון ובדרום אמריקה, 2 במזרח התיכון (מתוכם 1 בארץ), 4 במזרח הרחוק ובניו זילאנד.

כל חברי הקהילה מתחייבים לחיות חיי תפילה, ברוח של צייתנות ועוני, והנזרים נודרים בנוסף את נדר הפרישות. כל החברים בקהילה שואפים לחיות לפי הרוח של "הדרשה על ההר" (ראה לעיל), עוסקים בתפילה ובעזרה לעניים.

באמצעות התפילה הליטורגית שואפת הקהילה לטעום כבר בעולם הזה מהיופי של מלכות השמיים העתידה לבוא. התפילה המרקזית של הקהילה היא סעודת האדון (המיסה) היומיומית. במשך היום מתפללים חברי הקהילה בתורנות בקפלה תפילה שקטה (אדורציה ) אל מול לחם הקודש. בנוסף לכך יש תפילות בוקר וערב הכוללות פרקי תהלים ומקראות מהתנ"ך ומהברית החדשה.

הקהילה מתפללת למען אחדות הנוצרים בני כל הזרמים ולמען האחדות והפיוס בין הנוצרים ליהודים, ולכן משתמשת הקהילה באלמנטים של ליטורגיה נוצרית מזרחית (אורתודוקסית) וגם של התפילה היהודית המסורתית (במיוחד בשבתות ובחגי ישראל).

הערצה מיוחדת ניתנת בתפילה למרים הבתולה ,שלה מקדישים חברי הקהילה את עצמם באופן מלא לפי התורה הרוחנית של הקדוש הצרפתי לואי-מרי גריניון דה מונפור.

חיי התפילה של הקהילה מקבלים את השראתם גם מהמסורת הכרמליטית ובמיוחד מהתורה הרוחנית של הקדושה תרז מהעיר ליזיה שבצרפת: "בתוך הלב של הכנסייה, שהיא אמי, אני אהיה אהבה". את האהבתו של האלוהים שחברי הקהילה חווים בתפילה ובחיי ההתחברות בקהילה, הם מוסרים - למבקרים, לסובלים ולנזקקים.


קדושי מגן שלנו:

יוסף, אביו המאמץ של ישוע

ז'אן-מארי באטיסט ויאניי, כוהן הדת מכפר ארס שבצרפת

הנזיר הרוסי שׂרפים

פעילות הקהילה


פעילות הקהילה מגוונת, ותלויה בצרכי הכנסייה המקומית בכל ארץ וארץ: עבודה חינוכית עם צעירים, כינוסי תפילה רבי משתתפים, הפקת תקליטורי מוסיקה ליטורגית, הוצאה לאור ,אומנות, טיפולי חולים וישישים, עזרה למחוסרי בית, ארגון עליה לרגל למקומות הקדושים וכן הלאה. הקהילה מתפרנסת הודות להשגחת אל מתמדת: תרומות מבקרים, עבודת ידיהם של אחים ואחיות, הכנסת אורחים וכן הלאה.

הקהילה בארץ


הקהילה נמצאת בישראל החל משנת 1975, היא באה לכאן על מנת להתפלל למען ישראל ולעבוד למען הפיוס וההבנה ההדדית בין יהודים לנוצרים. ב-1993 קיבלה הקהילה אחריות על המקום הקדוש אמאוס-ניקופוליס (בצומת לטרון). הקהילה עוסקת כאן באחזקת האתר, מקבלת צליינים, מבקרים וצעירים שבאים לכאן מחו"ל ללמוד יהדות, תנ''ך ולסייר בארץ. היופי של המקום והתרחקות מהערים הגדולות יוצרים אווירה של שקט והתבודדות ומאפשרים לשתף את הבאים בחוויית החיים הרוחניים של הקהילה.

אתר האינטרנט הבינלאומי של קהילת "בני האושר": www.beatitudes.org

תפילה בקפלה


קבלת שבת


חג הפסחא באמאוס


מסע רגלי מירושלים לאמאוס נערך מידי שנה ביום השני של חג הפסחא

ריקודי עם ישראליים


הדרכה למבקרים באתר אמאוס